U eksploziji plinske boce u Indiji poginule 104 osobe

Broj žrtava eksplozije plinske boce u jednom restoranu u centralnoj Indiji porastao je na 104, pošto je otkriveno još tela, saopštila je policija.

.

"U ovom trenutku potvrđena je pogibija 104 osobe. Obdukcija je okončana u 82 slučaja, dok još 22 tela ztreba da budu pregledana", izjavio je u telefonskoj izjavi AFP inspektor Džabuanske policije M. L. Gond.

Do eksplozije je došlo oko 8.30 sati po lokalnom vremenu (5.00 sati po srednjeevropskom) u restoranu u okrugu DŽabua u indijskoj saveznoj državi Mađa Pradeš, u kojem je u tom trenutku doručkovali veći broj radnika i učenika, izjavila je viša policijska službenica Sima Alava, a prenela agencija AFP.

"U restoranu je bila velika gužva pošto je mnogo ljudi doručkovalo. Zato je broj žrtava toliko visok", rekla je ona, dodajući da je u nesreći povređeno oko 60 ljudi.

Alava je dodala da je zbog siline eksplozije srušena i obližnja zgrada, dok ih je nekoliko oštećeno. Pošto se restoran nalazio u blizini mesta gde se drži eksploziv za korišćenje u građevinskoj industriji, došlo je do još jedne eksplozije, u kojoj je takođe bilo poginulih.

Eksplozije plinskih boca su česte u Indiji, gde su bezbednosni standardi relativno niski, navodi francuska agencija.

Izvor: Tanjug