Kontrola autobusa u međunarodnom saobraćaju- 59 prekršaja

Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a sproveli su akciju pojačane kontrole autobusa koji prevoze putnike u međunarodnom saobraćaju, prilikom čega je otkriveno ukupno 59 prekršaja, saopštio je danas MUP.

.

Kontrola je, kako se navodi, obavljena tokom protekle noći na autoputu Beograd - Niš, na naplatnim stanicama Nais i Bubanj potok, kao i na Ibarskoj magistrali kod Gornjeg Milanovca.

Kontrolisano je 122 autobusa koji su prevozili putnike u međunarodnom saobraćaju, od čega su 62 registrovana u Srbiji, a 60 u inostranstvu, kao i više od 200 vozača.

Načelnik Odeljenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja Boban Milinković rekao je da je tokom akcije otkriveno ukupno 59 prekršaja, od čega su 39 prekršaja učinili vozači autobusa registrovanih u inostranstvu, a 20 prekršaja vozači autobusa registrovanih u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, Uprava saobraćajne policije će nastaviti sa pojačanom kontrolom autobusa koji vrše prevoz putnika u međunarodnom saobraćaju tokom letnje turističke sezone.

Izvor: Tanjug