U Nišu ponovo protest zbog visokih cena grejanja

Građani Niša koji traže od gradske toplane da snizi cene grejanja, večeras su ponovo protestovali, prvo okupljanjem ispred toplane gde su predali protestno pismo menadžmentu tog javnog preduzeća, a zatim i protestnom šetnjom uz pištalje i povike, do Gradske kuće.

.

"Podneli smo zahteve koje smo podneli i marta meseca, na koje nismo dobili adekvatne odgovore. Osnovni naš zahtev je da cene grejanja budu 10 odsto niže u odnosu na cene koje su važile u vreme kada su smanjene plate i penzije", rekao je Đokica Jovanović, jedan od članova udruženja skupština stanara Niša.

Osim smanjenja cena nezadovoljni korisnici daljinskog grejanja u Nišu traže i smenu kompletnog menadžmenta JKP Gradska toplana Niš.

Protestno pismo stanari su uputili i na adresu gradonačelnika Niša Zorana Perišića tražeći da im pomogne u ostvarenju građanskih prava.

U Nišu je do sada preko 400 skupština stanara podnelo zahteve toplani u kojima traže raskid ugovora o isporuci toplotne energije smatrajući da je ono nerealno skupo i da plate građana ne mogu to da izdrže.

Toplana do sada nije prihvatila nijedan takav zahtev.

Izvor: Tanjug