Pljačka kod Pariza, evakuisano 18 osoba iz tržnog centra

Francuske specijalne policijske snage evakuisale su 18 osoba iz tržnog centra kod Pariza, gde su jutros naoružani napadači pokušali da opljačkaju prodavnicu "Prajmark", a potraga za njima je u toku, javili su francuski mediji.

.

"Evakuisano je 18 osoba oko 10.30 sati, jednoj od njih je pozlilo, ali niko nije povređen", potvrdio je policijski izvor, dodavši da se istraga nastavlja kako bi se ušlo u trag trojici provalnika, prenosi list "Parizjen".

Taj dnevnik je naveo ranije danas da tri naoružana napadača drže od jutros 18 talaca u prodavnici u sklopu tržnog centra "Kvarc" u mestu Vilnev-la-Garen severozapadno od francuske prestonice, te da je jedan od napadača zaposlen u toj radnji.

"Oko 6.30 sati po lokalnom vremenu, dva ili tri naoružana kriminalca ušla su u prodavnicu "Prajmark" zbog, kako mi mislimo, inicijalno pokušaja oružane pljačke", rekao je ranije danas izvor iz policije.

"Figaro" je jutros preneo da su se, prema prvim podacima istrage, 18 preplašenih zaposlenih u "Prajmarku" sklonili u kantinu tržnog centra, kako navodi policijski izvor, te da se ne zna da li su ih provalnici uzeli za taoce, ili su oni uspeli da se sklone u taj deo tržnog centra.

Naoružani muškarci, kako prenosi "Parizjen", došli su u prodavnicu oko šest sati, u isto vreme kada su počeli da na posao stižu i prvi zaposleni u tržnom centru koji su, kako kažu, videli ljude kako u panici izlaze iz tržnog centra uzvikujući: "Naoružani su, izađite!".

Prema prvim podacima istrage, jedna od zaposlenih u toj prodavnici je jutros oko sedam sati poslala SMS poruku prijatelju u kojem kaže da su ih dva naroužana muškarca uzela za taoce, objašnjava jedan policijski izvor.

Saobraćaj je u prekidu u četvrti u kojoj se nalazi tržni centar.

Izvor: Tanjug