Prevrnuo se autobus, jedna osoba poginula, 62 povređene!

Jedna osoba je poginula, a 62 su povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Bubanj Potoku, u Beogradu, kada se prevrnuo autobus pun turista. Nesreća se dogodila jutros oko 04.10 časova.

.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla da je, prema dosadašnjim podacima, 15 do 20 pacijenata teže povređeno.

U autobusu, na povratku iz Grčke, nalazilo se 86 putnika koji su se vraćali sa letovanja u Polihronu, istakla je portparol Hitne pomoći.

U Dečju kliniku u Tiršovoj primljeno je trinaestoro dece, a petoro je zadržano na lečenju.

Jedno dete se sa izuzetno teškim povredama nalazi na intenzivnoj nezi, izjavio je dr Zoran Radojčić iz Dečije klinike za RTS.

Na intenzivnom odeljenju Urgentnog centra nalazi se šestoro pacijenata sa teškim povredama, koji čekaju da budu operisani, izjavio je dr Vladimir Đukić iz Urgentnog centra.

Mnogi pacijenti su u stabilnom stanju i oni će biti zadržani na Urgentnom centru na opservaciji, rekao je dr Đukić.

"Svi lekari, radiolozi, ortopedi, neurohirurzi su došli do prijemne ambulante, gde je obavljena trijaža. Medjutim, zbog teskobnih uslova u prijemnom delu, neke stvari su išle sporije. Nadam se da ćemo i taj deo u sledećem periodu popraviti", rekao je dr Đukić i dodao da "Beograd definitivno zahteva veći Urgentni centar".

Inače, na mesto nesreće Hitna pomoć Beograd je poslala 16 ekipa od kojih 12 za odrasle, jednu pedijatrijsku i tri transportne, precizirala je Nada Macura.

U spasavanju putnika učestvovala je i Hitna pomoć Grocka, koja je prevezla osam pacijenata, Hitna pomoć Vrčin koja je prevezla devet, a beogradska Hitna pomoć je prevezla 44 povređena pacijenta, kazala je Macura.

U Institut za majku i dete prevezeno je jedno dete.

Ukupno je 61 osoba prevezena u tri bolnička centra - VMA, Kliničko bolnički centar Zemun i Urgentni centar, dodala je portparol Hitne pomoći.

Kako je prenela RTS, nesreća se dogodila kod "Tranšpeda" na autoputu Beograd - Niš.

U autobusu su bile čitave porodice i mnogo male dece.

Na terenu se nalazi i sedam vatrogasnih ekipa. Nesreća se dogodila kada je autobus probio metalnu bankinu i izleteo sa puta.

Veliki je zastoj nastao je u saobraćaju u smeru ka centru grada, a na licu mesta nalazi se i vozilo "Parking servisa" koje pokušava da skloni autobus, prenela je RTS.

Kolona automobila je do odvajanja za Požarevac.

Izvor: B92, BETA, RTS, TANJUG