Stefanović: Smanjen broj nezgoda i poginulih na putevima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su rezultati i aktivnosti koje je Saobraćajna policija ostvarila u prethodnih godina dana, doprineli povećanju bezbednosti građana, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i poginulih na putevima u Srbiji.

.

On je, na sastanku sa pripadnicima Saobraćajne policije poručio i da takva praksa mora biti nastavljena.

"Ogromnim angažovanjem i zalaganjem, što pokazuju rezultati ostvareni prethodnih godinu dana, pokazali ste da Saobraćajna policija postaje sve ozbiljniji stub Ministarstva", rekao je Stefanović, a saopštio MUP.

On je istakao i da svima koji su počinili saobraćajni prekršaj "ma ko oni bili", kazna mora biti naplaćena i poručio da to mora biti sistem koji će funkcionisati u celoj zemlji, u svakoj policijskoj stanici.

"Samo tako ćemo smanjiti broj saobraćajnih nesreća, povređenih i poginulih. Ne smemo dozoviliti da se tokom vožnje koristi mobilni telefon, da ljudi voze u alkoholisanom stanju, prekoračuju brzinu kretanja, voze bez sigurnosnog pojasa...", naglasio je Stefanović.

Ministar je najavio da će akcije Saobraćajne policije - pojačana kontrola saobraćaja, kontrola vozila visoke klase, koje je javnost pozitivno ocenila, biti sprovođene i u narednom periodu.

Govoreći o korupciji u policiji, Stefanović je poručio da će Sektor unutrašnje kontrole biti znatno osnažen i da je ministarstvo potpuno posvećeno borbi protiv te pojave.

"Hiljadu dobrih dela policije su ništa spram jednog lošeg dela koje vidi javnost. Jedan korumpiran čovek, koji prođe nekažnjeno, stvara sliku u javnosti da je takav ceo sistem. Vi to možete da zaustavite, šaljući snažnu poruku da niko nije privilegovan i da će svi koji se ogreše o zakon biti sankcionisani", istakao je Stefanović.

Izvor: Tanjug