Pao helikopter Euleksa u Prištini, jedna osoba povređena

Jedna osoba je danas povređena kada se na vojnom delu prištinskog aerodroma, koji je pod kontrolom Kfora, srušio helikopter Euleksa.

.

Portparolka Euleksa Dragana Solomon potvrdila je Tanjugu da je na prištinskom aerodromu došlo do incidenta, ali nije mogla da iznese bliže detalje.

"Mogu da potvrdim da je došlo do incidenta, ali ništa više od toga jer čekamo informacije," rekla je ona u telefonskoj izjavi Tanjugu.

Portparolka aerodroma u Prištini Valentina Gara potvrdila je da se helikopter koji je bio na trenažnom letu srušio na pisti aerodroma i da je jedna osoba povređena.

"Helikopter koji je bio na trenažnom letu se srušio na pisti aerodroma i jedno lice je povređeno i odvedeno u bolnicu, dok druge osobe koje su bile u ekipi nisu povređene", kazala je ona za RTK.

Gara je dodala i da je aerodrom u Prištini trenutno zatvoren i biće otvoren odmah nakon sto bude operativan", kazala je ona.

Na vojnom delu prištinskog aerodroma, koji je pod kontrolom Kfora, oko 15 sati srušio srušio se helikopter Euleksa.

Prema prvim informacijama tom prilikom je jedna osoba povređena i prebačena je u bolnicu.

Do incidenta je došlo na pisti za vreme trenažnog leta.

Aerodrom je posle pada helikoptera zatvoren, a biće ponovo otvoren nakon što vatrogasci raščiste piste.

Istraga je u toku, a detalji će biti objavljeni nakon što ona bude završena, navodi se u saopštenju prištinskog Aerodroma.

Izvor: Tanjug