Varufakis: Ne očekujemo dogovor na sastanku evrogrupe

Zvanična Atina ne očekuje da će na sastanku evrogrupe 11. maja u Briselu postići dogovor sa kreditorima, ali će to svakako biti još jedan korak napred ka postizanju konačnog sporazuma, izjavio je danas grčki ministar finansija Janis Varufakis.

.

"Sigurno ćemo imati produktivne razgovore koji će potvrditi ostvarivanje velikog napretka i koji će biti još jedan korak u smeru postizanja konačnog sporazuma", izjavio je Varufakis posle razgovora sa evropskim komesarom za ekonomska pitanja Pjerom Moskovisijem u Parizu, a prenosi agencija Frans pres.

Varufakis je danas posetio Brisel i Pariz, u sklopu niza poseta grčkih zvaničnika evropskim prestonicama i njihovih nastojanja da obezbede preko potrebna sredstva za Atinu.

Varufakis je naveo da je sa Moskovisijem vodio kontruktivne razgovore, koji su utrli put za uspešan sastanak evrogrupe.

Grčki ministar je, takođe, razgovarao sa francuskim kolegom Mišelom Sapenom, koji je poručio da je moguće postizanje dobrog kompromisa u pogledu grčke dužničke krize.

"Nalazimo se na prekretnici i imamo kapacitet da postignemo dobar kompromis", izjavio je Sapen posle sastanka sa Varufakisom.

Izvor: Tanjug