Gašić: Jankoviću, kažite kako je ubijen Gojković

Ministar odbrane Bratislav Gašić pozvao je zaštitnika građana Sašu Jankovića da prestane da iznosi neistine i poluistine o VBA i u otvorenom pismu tražio od njega odgovor: "kako je ubijen Predrag Gojković".

.

"Povodom izjave Zaštitnika građana Saše Jankovića da su njegovi saradnici prethodnih dana nastavili kontrolu u VBA i navodno utvrdili da postoje dodatna dokumenta o incidentu na Paradi ponosa i da treba obaviti još niz razgovora sa rukovodiocima VBA, ističem da nema nikakvih novih dokumenata do kojih se navodno došlo u kontroli", rekao je Gašić.

On je ujedno pozvao Jankovića "da prestane sa iznošenjem neistina i poluistina o VBA, čiji predan rad i učinak na bezbednosnoj zaštiti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije to zaista ne zaslužuje".

Ministar smatra i da je odgovornost reč koju Zaštitnik građana treba da postavi i kada je u pitanju odgovornost Saše Jankovića, a ne samo Ministarstva odbrane i VBA.

"Dosta je više neistina kojima obmanjujete javnost iznošenjem lažnih dokumenata. A kada se ustanovi neistina i da ste lagali, nema izvinjenja", poručio je Gašić i dodao da je tako bilo i sa dokumentima o Paradi ponosa i sa dokumentima koja je pokazao na skupštinskom odboru.

Tako i danas, dodaje Gašić, navodeći da Janković opet pokušava da skrene temu "iznoseći neistine o navodnom pronalaženju nekih novih dokumenata".

"Odgovorite vi meni, gospodine Jankoviću, kako je ubijen Predrag Gojković. Znali ste da po vašim medijima tražite odgovornost za pad helikoptera, što nije u vašoj nadležnosti. Sada ja, kao običan građanin, tražim od vas odgovore, kako bi građani Srbije, posle 23 godine, saznali istinu o ubistvu Predraga Gojkovića", zaključio je Gašić u otvorenom pismu.

Izvor: Tanjug