MUP: Povređeno 35 policajaca na derbiju, privedena 41 osoba

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je da je na fudbalskoj utakmici između "Crvene zvezde" i "Partizana" u Beogradu lakše povređeno 35 pripadnika Ministarstva, a da su pre, za vreme i posle utakmice policajci priveli 41 osobu.

.

U saopštenju se navodi da MUP najoštrije osuđuje ponašanje navijača na sinoćnoj utakmici, na kojoj je, zbog nesportskog i huliganskog ponašanja, lakše povređeno 35 policajaca.

"Policija je efikasno i profesionalno reagovala i sprečila da sukob, koji je grupa navijača izazvala na stadionu na samom početku utakmice, dovede do otkazivanja utakmice i mogućih većih posledica", naveo je MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeli su sve potrebne mere i radnje kako bi ova utakmica protekla u miru. Pronađena je veća količina pirotehničkih sredstava na južnoj tribini stadiona, a po završetku utakmice i kod još pet lica na severnoj tribini, stoji u saopštenju.

Pre utakmice, pripadnici Ministarstva vratili su jedan kombi iz Zrenjanina koji je bio natovaren kamenjem i ciglom.

Od 41 osobe, koje je policija dovela u policijske prostorije, protiv 10 biće podnete krivične prijave, dok će protiv 13 osoba biti podnete prekršajne prijave, saopštio je MUP.

Izvor: Tanjug