Prinova - Zoo vrt u Jagodini dobio tigrića

Zoo vrt u Jagodini bogatiji je za novog tigrića - bengalska tigrica Nataša, jutros, dva sata posle ponoći, na svet je donela mladunče, koje je veoma dobro.

.

Mladunče sisa i kod majke će provesti narednih 15 dana, izjavio je danas veterinar Zoo vrta Vladimir Jovanović.

"Nakon 15 dana odvojićemo ga od majke, jer uslovi u kojima se nalaze zahtevaju da mu pomognemo", objasnio je Jovanović novinarima u Zoo vrtu.

Tigrica nosi oko 3,5 mesca i na svet obično donosi dva ili tri mladinčeta.

Veterinar kaže da je to krupno mače i da je verovatno starosna dob u kojem se tigrica nalazi, par je star 18 godina, verovatno uslovio da na svet dođe sam.

Majka mladunčeta Nataša i otac Sajim su pokolon Zoo vrtu Jagodina od Zoo vrta u Beogradu i otharnjeni su ručno.
"Nataša je pre četiri meseca imala carski rez i bio sam skeptičan da li će uopšte više imati porod, tigrovi našeg vrta su veoma produktivni, ovo je osmo leglo Nataše i Sajia, jedna naša tigrica je otpatovala u Alžir i ponosni smo na to da iz našeg malog vrta tigrovi idu u svet", istakao je Jovanović.

Tigrica, koja je isporučena Alžiru, je poklon grada Jagodine koju je u maju prošle godine predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković obećao tadašnjem ambasadoru Alžira u Beogradu Abdelkaderu Mesduu.

Na pitanje kako će se zvati mali tigrić, Jovanovic je istakao da će mu najmlađi posetioci Zoo vrata dati ime i da će biti organizovan konkurs.

Jovanović je dodao da je par tigrova, koji su dobili prinovu, othranio pokojni Vuk Bojović.
"Kada je Bojović dolazio u naš Zoo vrt, Nataša i Sajia su se odazivali na njegov glas i kada ga mesecima nisu čuli", ispričao je veterinar.

Izvor: Tanjug