Beograd sve atraktivnija turistička destinacija

Beograd se poslednjih godina pozicionirao kao vrlo atraktivna turistička destinacija, a jedan od razloga je veliki broj manifestacija, poput Beogradskog prolećnog festivala koji se u aprilu i maju održava u Beogradu, rekla je gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković.

.

"Mislim da je ovo nova epoha Beograda jer imamo potpuno nove manifestacije i naš grad se plasirao kao destinacija za velika kulturna i sportska dešavanja poput koncerata velikih svetskih zvezda, Beogradskog maratona i zato s pravom očekujemo da ćemo krajem godine imati preko 20 posto turista više nego prošle godine" rekla je Maljković.

Jedna od manifestacija, u okviru prolećnog festivala, "Potraga za uskršnjim jajima" biće organizovana u nedelju 12. aprila u 11.00 sati u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu, a organizator potrage je Dečiji kreativni grad "Minicity", rekla je ona gostujući na RTS-u.

Organizovan je zabavan muzički program, kreativne radionice i aukcija oslikanih jaja koja će deca šarati, a sav prihod predviđen je za nabavku knjiga i školskog pribora namenjenih Svratištu, rekla je Maljković.

Gradska sekretarka za privredu podsetila je da je organizator Beogradskog prolećnog festivala Turistička organizacija Beograda u saradnji sa sekretarijatima za porivredu, sport, kulturu, obrazovanje i dečju zaštitu, socijalnu zaštitu i "Beokom servisom”.

"Ovaj festival traje dva meseca, čitav april i maj, zajedno sa akcijom čišćenja i ulepšavanja našeg grada. Ujedinili smo sve kulturne, sportske, edukativne manifestacije, tako da će svako moći da pronađe ono što ga najviše interesuje. Želela bih da pozovem i najmlađe da se uključe u ceo program, a sve informacije nalaze se na zvaničnom sajtu Grada Beograda i sajtu Turističke organizacije Beograda i svih opština koje su se takođe uključile", rekla je Maljković.

Ona je naglasila da je grad ponosan na podatak da je našu prestonicu posetilo 14 posto više turista nego u isto vreme prošle godine.

Foto: Tanjug