Radno vreme tokom praznika

Radno vreme za predstojeći Uskrs po tradiciji i zakonu biće izmenjeno, pa će šoping centri, prodavnice, pijace i drugi prodajni objekti raditi skraćeno ili neće raditi.

.

Na Veliki petak dežurne prodavnice pretežno prehrambenih proizvoda (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi) moraju da rade najmanje od devet do 12, baš kao i dežurni prodajni objekti u subotu. U nedelju, na Uskrs, dežurne prodavnice mogu biti zatvorene, dok u ponedeljak, 13. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12h.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od šest do 20h.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane uskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje Uskrs (10. i 11. april), ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu početi sa radom najranije od šest i raditi najduže do jedan iza ponoći i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do ponoći, a ostalim danima praznika rade od šest do ponoći, odnosno mogu emitovati muziku najduže do 23h.

Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

Parkiranje se neće naplaćivati na uličnim parkiralištima u zoniranim delovima grada od petka, 10. aprila, do ponedeljka, 13. aprila. U istom periodu biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u Starine Novaka 22, Kraljice Marije 7 i Mileševskoj 51.

Sve javne garaže i posebna parkirališta tokom prazničnih dana biće otvoreni i radiće po ustaljenom načinu naplate parkiranja, dok će „pauk“, kao i uvek, biti na raspolaganju nadležnim organima i radiće po njihovom nalogu.

Za vreme uskršnjih praznika u petak i subotu, 10. i 11. aprila, pijace će raditi uobičajeno, a ostalih dana će imati prilagođeno radno vreme. U nedelju, 12. aprila, zelene pijace neće raditi, dok će u ponedeljak, 13. aprila, raditi skraćeno od šest do 13h.

Jedino će pijace „Zemun“, „Banovo brdo“, „Dušanovac“, „Bele vode“ i „Gornja varoš“ u nedelju, 12. aprila, raditi od šest do 13h.

Otvoreni tržni centar – Novi Beograd i „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac“ u petak i subotu, 10. i 11. aprila, radiće uobičajeno, dok u nedelju i ponedeljak, 12. i 13. aprila, neće raditi. Pijaca cveća TC „Krnjača“ u petak, subotu i ponedeljak, 10, 11. i 13. aprila, radiće uobičajeno, dok na Uskrs, 12. aprila, neće raditi.

Ušće SC

Velikim maskenbalom počeće uskršnje radosti za decu u Ušće Shopping Centru, a ova tradicionalna manifestacija biće održana od 9. do 11. aprila, od 12 do 18h. Mališani će moći da odaberu da li žele da se maskiraju u pile, zeku ili jaje, a u maloj radionici na licu mesta imaće priliku da sami naprave maske.

U okviru igrice „Obuci jaje“ deca će moći da boje korpice i „odelca“ za uskršnja jaja, a svaki od učesnika dobiće i bojanku na poklon. Društvo će im praviti veliki uskršnji zeka sa kojim će zainteresovani moći i da se fotografišu.

Ušće SC će u petak, 10. aprila, raditi skraćeno, od 10 do 18h. Nedelja, 12. april, neradni je dan, a svim ostalim danima Ušće SC radiće po uobičajenom radnom vremenu, od 10 do 22h. Bioskop Cineplexx radiće uobičajeno. Parking u Ušće SC je besplatan.

Delta City

I najmlađi posetioci Delta City i ovog Uskrsa imaće priliku da uživaju u veselom druženju, ispunjenom zabavom i igrom. Radionice na kojima će zajedno sa animatorima praviti i oslikavati zeke i piliće od kartona, tradicionalno takmičenje u farbanju uskršnjih jaja… samo su deo ovogodišnjeg uskršnjeg programa koji očekuje decu do 9. aprila, od 15 do 19h, kao i 10. i 11. aprila, od 14 do 18h, u atrijumu šoping-mola.

Najlepše i najoriginalnije ofarbana uskršnja jaja biće birana u subotu, 11. aprila od 18.00, a najtalentovanija deca će osvojiti i brojne zanimljive nagrade.

Radno vreme Delta City za vreme praznika:
– 10. april, Veliki petak – od 10 do 18 (osim Cineplexx i Casina Favorit koji rade od 10 do jedan, dok Ultra centar Galaktika radi od 10 do 23h),
– 12. april, Uskrs – neradni dan (osim Cineplexx i Casina Favorit koji rade od 10 do jedan, dok Ultra centar Galaktika radi od 10 do 23h).

Stadion SC

Manifestacija „Uskršnja čarolija“ u četvrtak, 9. aprila od 17 do 20h. Zajedno sa drugarima koji imaju cerebralnu paralizu i pohađaju osnovnu školu „Miodrag Matić“ na Voždovcu, kao i uz pomoć mnogobrojnih poznatih ličnosti, deca će farbati uskršnja jaja, a posetioci će moći da kupe i kreativne radove ovih mališana koji će biti izloženi u centralnom holu Stadion SC.

I ovaj šoping centar radiće od 10 do 18h na Veliki petak, a 12. april će biti neradni dan.

Zira SC

U petak, 10. aprila, Zira SC će biti otvorena od devet do 18h, dan kasnije od devet do 20h, a 12. april je neradni dan. Uponedeljak šoping centar će raditi od devet do 20h. Supermarket „Super Vero“ u Ziri za praznik ima sledeće radno vreme: 10. i 11. april od 7.30 do 20.00, nedelja je neradni dan, a od ponedeljka uobičajeno – od 7.30 do 22h.

Izvor: dan u beogradu