Na Ibarskoj magistrali obrušila se jedna saobraćajna traka

Zbog obrušavanja jedne saobraćajne trake na Ibarskoj magistrali kod Bogutovca na putu Kraljevo - Raška, saobraćaj se odvija jednom trakom.

.

Šef sekcije Putevi Novi Pazar Miroslav Pajević rekao je Tanjugu da je pre desetak dana došlo do otcepljenja bankine, a tokom prethodnog vikenda i do otpadanja jednog dela kolovozne trake na putu Kraljevo-Raška, kod Bogutovca.
"Saobraćaj se u ovom momentu odvija jednom saobraćajnom trakom. U toku je izrada projektne dokumentacije i čim budemo imali prvo projektno rešenje krenućemo sa radovima", kaže Pajević.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović rekao je Tanjugu da odrona ima u Glediću, na Ibraskoj magistrali, prema Goču i Gokčanici.

"Zbog raskvašenog terena aktivirala su se stara i pojavila nova klizišta u Pekčanici, Glediću, Stanči", dodao je Kočović.

Odron između Leskovca i Vranja, saobraćaj usporen

Nešto posle 08.30 časova uklonjena je veća količina zemlje i kamena sa jedne kolovozne strane na putu između petlji "Predejane" i "Džep", pa se saobraćaj obavlja usporeno, uz naizmenično propuštanje vozila i uz moguće kraće zastoje.

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije (AMS S), u narednim satima očekuje se potpuna normalizacija saobraćaja na ovom delu auto puta.

Sa snegom na kolovozu, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, treba računati i na putevima u planinskim predelima Sjenice, Ivanjice, Užica, Prijepolja i Nove Varoši.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj preko Debelog Brda, ka Tari, Kopaoniku, Goču i Crnom Vrhu.
Ovoj kategoriji vozila zabranjen je saobraćaj i na svim putevima drugog reda na području Ivanjice i Sjenice.

Zbog učestalih odrona, vozačima se savetuje oprezna vožnja na putevima u šumskim područjima, klisurama ili stenskim
usecima, usporenje na mestima, gde ima izraženih kolotraga, u krivinama i u podvožnjacima.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se u intervalima od 15 do 30 minuta.

Od danas do 10. aprila na radiće se na demontaži postojećih portalnih nosača, kao i na montaži novih portalnih tabli i portalnih nosača na putu u zoni naplatne stanice "Bubanj Potok" i petlje "Autokomanda", navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug