Beč u znaku Uskršnjih pijaca

Glavni grad Austrije, Beč, ovih dana je u znaku predstojećih uskršnjih praznika i na brojnim trgovima otvorene su Uskršnje pijace, koje privlače ne samo Austrijance, već i veliki broj turista.

.

Po ustaljenoj tradiciji na više gradskih trgova i ispred dvorca Šenbrun nalaze se uskršnje pijace, koje će biti otvorene do 6.aprila.

U samom srcu grada umetnici i zanatlije iz svih delova Austrije predstavljaju svoje ručne radove, koje često sklapaju i prave na licu mesta. Pored interesantnih rukotvorina u ponudi su i uskršnja peciva, raznovrstan nakit i farbana jaja.

Posetiocima se nude i razni čokoladni slatkiši, najčešće u obliku uskršnjeg zeca.

Na štandovima nude se uskršnja jaja od svih materijala - od pravih, preko drvenih, do keramičkih jaja, kao i ručno rađeni ukrasi.

Na trgu Frajung uskršnju pijacu krasi i jedno džinovsko jaje od dva metra, koje je postavljeno na sredini pijace, na kojoj posetioci imaju priliku da kupe mnoštvo ukrašenih jaja koja mogu krasiti njihovu uskršnju trpezu.

Takođe mališani imaju mogućnost da na pijaci sami farbaju jaja.

Organizatori očekuju da će Uskršnju pijacu samo na trgu Frajung posetiti više od 40.000 ljudi.

Na najlepšoj Uskršnjoj pijaci, ispred dvorca Šenbrun, za mališane se organizuje i zanimljiva potraga za jajima, i raznim poklonima koji su sakriveni u velelepnom parku poznatog bečkog dvorca.

Izvor: Tanjug