Selaković: Imam puno poverenje u ministra Gašića

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da ima puno poverenje u ministra odbrane Bratislava Gašića. Potrebno je široko razumevanje društva kada je reč o sistemima od značaja za bezbednost zemlje, izjavio je za Prvu TV ministar Selaković.

.

Selaković je odgovarajući na pitanje novinara Prve TV na koje se akte pozvalo Ministarstvo odbrane kada je odbilo da javnosti predstavi rezultate istrage o padu vojnog helikoptera, rekao da to ne zna jer mu, kako je kazao, to nije ni dužnost da zna.
"Imam apsolutno i puno poverenje u minista Bratislava Gašića kojeg poštujem kao dobrog kolegu, ministra i organizatora" rekao je ministar pravde.

Kada je pitanju sistem bezbednosti kao što je vojska, kaže Selaković, trebalo da postoji široko razumevanje društva.
"Ne treba da postoje mimo zakona tajne o postupanju, ali treba da postoji široko razumevanje cele društvene zajednice, države i javnosti kada se govori o sistemima koji su od značaja za bezbednost zemlje", rekao je Selaković. Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane uvek su bili najčvršći oslonac građanima i državi i Selaković je uveren da će tako biti u budućnosti.

Selaković nije želeo da komentariše spekulacije koje su usledile posle pada vojnog helikoptera.
"To je u rukama pravosudnih organa. Neka pravosudni organi rade svoj posao kako treba, da ih mi iz izvršne, zakonodavne ili druge vlasti ne ometamo, kao ni vi iz medija", poručio je Selaković uveren da će "taj posao biti urađen kako treba".

Izvor: Prva TV