Info

Devojčica oteta da bi bila prodata

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da se sumnja da je otmica dvogodišnje devojčice deo organizovane trgovine ljudima i da je oteto da bi bilo prodato.
18.03.2015. - 11:57h

Stefanović je rekao da se istraga razvija, da postoji više operativnih radnih verzija na kojima se radi, da se sumnja da su otmičari deo organizovanog lanca trgovine ljudima i zahvalio na saradnji francuskim kolegama.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je za Pink da se narednih dana očekuje saznanje da li je dete bilo ciljano oteto. 

"Policija je pokazala da oni to ne treba da rade u Srbiji", rekao je Stefanović i dodao da je ovo preventivna mera koja pokazuje da u Srbiji tako nešto ne može da prođe. 

On je istakao da su otmičari 12. marta ušli u zemlju, proveli najveći deo dana i prespavali u Pančevu, posle toga se uputili u Beograd i 13. marta izvršili otmicu. 

Stefanović je ukazao da ima puno nelogičnosti u njihovim izjavama i da su imali rezervne tablice rumunske koje su ukradene u Rumuniji i koje su bile na vozilu kada je dete oteto. 

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da se policija trudi da pojača preventivne mere i da Srbija nije zemlja visokog rizika, ali da bi ljudi decu, pogotovu malu, trebalo da drže na oku. 

Dvogodišnja devojčica oteta je 13. marta oko 13 časova u beogradskom naselju Braća Jerković. Ona je pronađena nakon dva sata policijske potere, a otmičari su uhvaćeni. 

Otmičari su kolima pokušali da probiju naplatnu rampu na auto-putu ka Šidu nakon čega se vozilo zaustavilo. Devojčica je pronađena kod Šimanovaca. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je 15. marta sudu da odredi pritvor po svim osnovima za troje francuskih državljana osumnjičenih da su u petak 13. marta oteli maloletnu M.P.

Izvor: Tanjug