Vučić: Hrabri policajci da budu primer svima u državi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je pripadnike MUP-a, koji su učestvovali u spasavanju dvogodišnje devojčice koja je oteta 13. marta u naselju Braća Jerković, poručivši da treba da budu primer svima koji rade u državi i koriste narodni novac.

.

"Molim vas da ostanete takvi i budete primer svima, ne samo u policiji, već svima koji rade u državi i koriste narodni novac", rekao je Vučić.

Uz napomenu da su svi u Srbiji ponosni na ono što su uradili, premijer Srbije je kazao da mu je velika čast i da je ponosan što može da im stisne ruku i kaže veliko hvala.
"Time ste pokazali veliku posvećenost koja se traži od svih nas u državi", poručio je Vučić, podsećajući da je policija prethodnih dana rešila i ubistva u Glogonjskom ritu.

Vučić je rekao da je posvećenost pripadnika policije na sprečavanju otmice pokazatelj i zalog uređenije, pristojnije i modernije Srbije.
"Posao koji radite je jedan od najtežih, policajci i vojnici svakodnevno izlažu svoj život opasnosti. Svakodnevno se dešavaju nesreće, problemi, rukuje se i oružjem, ima mnogo muka i uvek će ih i biti. Zato je vaša posvećenost pokazatelj i zalog za jednu uređenu, pristojnu i modernu Srbiju za koju se borimo. U to iskreno verujem, jer od rada i posvećenosti sve dolazi i na tome se, na kraju krajeva, i završava", poručio je Vučić.

Premijer je naglasio da u Srbiji danas više nemamo "velike mafijaške klanove" i da ne postoji ni zemunski, ni voždovački, ni bilo koji drugi klan, ali da ćemo morati još više da se posvetimo borbi protiv kriminala i korupcije.

On je rekao da je cilj da mladima uzor budu policajci, a ne kriminalci.
"Siguran sam da ćete još mnogo dobrih dela da uradite za naš narod i građane, siguran sam da nećete da kukate, a mi ćemo da gledamo da, koliko mozemo a ne možemo mnogo, država pomogne i pokaže da takvu hrabrost, odgovornost i posvećenost ume da ceni", poručio je Vučić policajcima.

Sastanku su prisustvovali načelnik Saobraćajne policije Vladimir Rebić i njegov zamenik Slobodan Mališić, kao i trojica saobraćajnih policajaca koji su učestvovali u hapšenju otmičara Sava Papić, Rade Vujanović, Ivan Lapčević.

Prema Lapčevićevim rečima, otmičari su bili iznenađeni brzom reakcijom policije i uplašeni.

On je podsetio da je muškarac pokušao da ostavi dete pokraj puta a da otmičari nastave put dalje, ali da ih je policija u tome osujetila.

Izvor: Tanjug