3 otmičara, spremljen pasoš za dete!

Dramatičnu otmicu dvogodišnje devojčice danas u Beogradu izvele su 3 osobe, muškarac i dve žene, a za dete je bio pripremljen pasoš.

.

Otmičari su uhapšeni na auto-putu ka Šidu, nakon što su pokušali da probiju naplatnu rampu vozilom sa francuskim registarskim tablicama, a dete je pronađeno nepovređeno. Kako piše "Blic", troje otmičara ne sarađuju sa policijom i razgovaraju međusobno na španskom.

Otmica se dogodila u 12 časova, kada je majka sa devojčicom u naručju izašla iz lokalnog supermarketa u Ulici braće Jerković ispred broja 227. Iz vozila koje ju je pratilo istrčao je muškarac, odgurnuo je i uvukao dete u automobil.

Identitet otmičara zasad nije poznat, a ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da policija zasad ima samo njihove podatke iz pasoša koji su pronađeni, ali se još ne zna da li su te isprave verodostojne ili falsifikovane.

"Imali smo monstruozno delo, ali su brzom reakcijom policije otmičari uhapšeni, a dete vraćeno roditeljima živo i zdravo. Policajci su primetili da su otmičari u jednom trenutku želeli da bace dete preko ograde i pobegnu bez njega, ali su bili pravovremeno opkoljeni i sprečeni u tome", rekao je ministar Stefanović.

Kriminolog Božidar Spasić rekao je za B92 da je ovakva otmica dosad neviđena u Beogradu.

"Deluje kao organizovana akcija otmičara i način na koji je izvedena ukazuje na to da se radi o profesionalcima. Možemo da nagađamo samo o razlozima, ali se otmice rade iz tri osnovna razloga - zarad ucene, trgovine ljudima i kada je u pitanju porodična otmica", rekao je on.

Izvor: b92

Pronađena oteta devojčica, otmičari uhvaćeni!