Pronađena oteta devojčica, otmičari uhvaćeni!

Dvogodišnja devojčica koja je oteta danas oko 12h časova u beogradskom naselju Braća Jerković, pronađena je nakon dva sata policijske potere, a otmičari su uhvaćeni.

.

To je potvrdio i otac devojčice, koji se vrlo brzo posle otmice pojavio u ulici Braće Jerković, identifikovao dete, a posle tog razgovora otišao u beogradsku policiju.

Otmičari su kolima pokušali da probiju naplatnu rampu "Šimanovci" na auto-putu ka Šidu, a policija ih je stigla 40-ak kilometara dalje gde im je preprečila put.

Reporter RTS-a sa lica mesta, sa naplatne rampe Šimanovci, javio je da je muškarac pokušao da pobegne iz auta noseći dete u rukama, a da ga je policija sustigla kod zaštitne ograde auto-puta. Prema njegovim rečima, dete je bezbedno i nije povređeno.

Otmičari su međusobno razgovarali na španskom.

Uspešnu akciju policije koja je pronašla otetu devojčicu, pohvalio je premijer Aleksandar Vučić koji je rekao da je ponosan na reakciju države, a ministru unutrašnjih poslova i policiji čestitao.

U saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, premijer je posebno pohvalio policajce operativce, koji su učinili sve da spasu otetu devojčicu, "čak i u trenutku kad su kriminalci, bežeći od policijske potere, pokušali da je bace preko ograde".

Žena, koja je bila očevidac otmice, rekla je da je muškarac prišao majci koja je šetala s detetom, grubo je odgurnuo, a nakon što je ona pala na asfalt istrgao dete iz ruku, stavio ga u kola i odvezao se.

U međuvremenu policija je blokirala izlaze iz Beograda, na mestu otmice se odvijao uviđaj, a ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio da "nadležni neće stati dok dete ne bude pronađeno", te da je danas pronalazak devojčice prioritet za njegovo ministarstvo.

Prva saznaje: Oteta devojčica u Beogradu