Info

Tasovac: "Parovi" su dno dna, očekujem reagovanje REM

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je danas da je uveren da će Regulatorno telo za elektronske medije (REM) preduzeti sve mere u skladu sa svojim delokrugom rada povodom rialitija "Parovi" koji se prikazuje na TV Hepi ocenjujući da je ta emisija "dno dna" domaće produkcije.
10.03.2015. - 19:04h

Tasovac isto mišljenje ima i o većini rialiti programa.

"Takvi programi ne samo da imaju negativan uticaj na mlađu populaciju, već su i eklatantan primer pokušaja degradacije celokupne medijske scene u Srbiji, u vreme kada Vlada Srbije preduzima sve neophodne mere kako bi medijski prostor bio regulisan i usklađen sa najvišim evropskim i svetskim standardima", naglasio je ministar.

On je podsetio da je to prvi rialiti program koji se prikazuje na srpskim televizijama od početka primene novih medijskih zakona i dodao da je siguran da, pored reakcije REM-a, rešenje i najbolji način zaštite dece od skandaloznih i neprimerenih sadržaja u televizijskim programima leži u rukama roditelja.
"Daljinski upravljač kojim ćete promeniti program za koji smatrate da je neprimeren, u ovom trenutku delotvorniji je od opravdanog javnog zgražavanja", zaključio je Tasovac.

Izvor: Tanjug