Dajselblum: Grčka mora prestati da gubi vreme

Grčka gubi vreme u pregovorima o programu pomoći, izjavio je danas predsednik evrogrupe, Jerun Dajselblum, na sastanku ministara finansija evrozone u Briselu, pozivajući Atinu da ostvari konkretan napredak.

.

Dajselblum je pozdravio najnoviji predlog grčkih reformi, ali i pozvao na ozbiljne pregovore o aktuelnom programu pomoći Atini, čije je trajanje produženo do juna, kao i o potencijalnom novom finansijskom programu koji bi zamenio aktuelni po njegovom isticanju, prenosi agencija Frans pres.

"Ne smemo da trošimo toliko vremena. Produženje programa je na samo četiri meseca i sat otkucava. Čini se da od poslednjeg sastanka evrogrupe gubimo vreme. Izgubili smo preko dve nedelje u kojima je ostvaren izuzetno mali napredak. Moramo da prestanemo da traćimo vreme i da počnemo sa ozbiljnim razgovorima", rekao je Dajselblum.

Na pitanje da li postoji opasnost od bankrota Grčke, Dajselblum je naveo: "Rekli smo da ćemo dodatno pomoći Grčkoj, ako nastavi da se kreće putem reformi. Mislim da bi pregovori o programu i neophodnim reformama trebalo da budu brzo obnovljeni, jer gubimo isuviše vremena".

Izvor: Tanjug