Besplatan pregled na VMA povodom rođendana!

Vojnomedicinska akademija obeležiće danas Dan ustanove i 171 godinu postojanja i uspešnog rada dodelom priznanja i svečanošću koja će biti održana u Domu Vojske

.

Kao dan VMA obeležava se 2. mart jer je tog datuma 1844. godine, ukazom kneza Aleksandra Karađorđevića, osnovana prva centralna vojna bolnica.

VMA je vodeća ustanova u oblasti lečenja, preventivne medicine, farmacije, obrazovanja i naučno-istraživačkog rada u Srbiji i šire, na prostoru jugoistočne Evrope.

Uz 27 klinika i 17 instituta, na VMA rade i Dijagnostičko-poliklinički centar, Centar za kontrolu trovanja, Centar hitne pomoći i Centar za transplataciju organa i koštane srži.

Pored službe lečenja, na VMA je organizovana edukacija medicinskih kadrova svih profila i naučno-istraživački rad u skladu sa najvišim standardima i sopstvenim specifičnostima.

Ta vojno-medicinska ustanova spada u bolnice centralnog tipa u kojoj se za deset minuta može formirati konzilijum medicinskih stručnjaka za svaku vrstu intervencije, a u svom sastavu ima i Medicinski fakultet.

VMA, povodm Dana ustanove omogućila je, od 26. februara do 6. marta, da građani besplatnim pregledima odrede uhranjenost i telesni sastav organizma.

Građani će tokom pregleda i merenja na "In Body 720" vagi dobiti informacije o rasporedu i količini telesne masti, mišićne mase, kao i vode u organizmu.

Na svečanost u Domu Vojske, pored ostalih gostiju, najavljen je dolazak predsednika Republike Tomislava Nikolića, ministra odbrane Bratislava Gašića, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića.

Izvor: tanjug