Ugašen požar u Makišu, ekipe dežuraju

Požar u magacinskom prostoru sa kućnom hemiju u Makišu je ugašen, a na terenu i dalje preventivno dežuraju vatrogasno spasilačke jedinice, izjavio je danas komandant beogradske vatrogasno spasilačake brigade Mile Jovičić.

.

"Požar je ugašen, a vatrogasaci će ostati da dežuraju koliko god bude trebalo", izjavio je Jovičić Tanjugu i dodao da je trenutno na terenu 14 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila.

Prema njegovim rečima, nije bilo povređenih prilikom gašenja požara, koje se obavljalo u teškim uslovima, zbog obilja dima i velikog prostora sa lako zapaljivim materijama koji je vatra zahvatila.

Požar u Makišu, koji je zahvatio oko 3.000 kvadratnih metara magacinskog prostora u vlasništvu više privatnih kompanija, prijavljen je nešto pre 5 sati ujutru, a vatrogasci su brzo reagovali i odmah izašli na teren.

Magacinski prostor se prostire na oko 6.000 kvadrata, a vatrogasci su uspeli da ga prvo "preseku" i spreče njegovo širenje,

Uz vatrogasni brod koji je bio uključen u akciju gašenja, na licu mesta bilo je angažovano 60 vatrogasaca sa 20 vatrogasanih vozila, kao i desetak vozila komunalnih preduzeća.

Rano jutros oko 5 sati, požar je bio izuzetno veliki, a zbog povećane koncentracija dima na teren su izašle i stručne ekipe Gradskog zavoda za javno zdravlje, koje su utvrdile da nema opasnosti po zdravlje ljudi.

Ekotoksikološka merenja pokazala su da ne postoji opasnost po zdravlje ljudi i životnu sredinu, rekao je Tanjugu načelnik mobilnih ekotoksikoloških jedinica Gradskog zavoda za javno zdravlje Milan Milutinović

Prema njegovim rečima, merenjem je utvrđeno da nema koncentracije zagađujućih materija u atmosferi koje mogu da ugrožavaju zdravlje ljudi.

Požar u Makišu zahvatio i magacin Telekoma

Požar koji je u danas izbio u magacinu kompanije "DM“ u naselju Makiš u Beogradu, zahvatio je i magacinski prostor kompanije Telekom Srbija, u kojem je skladištena telekomunikaciona oprema kompanije, saopštio je Telekom.

Na osnovu prvih pokazatelja pretpostavlja se da je reč o značajnoj šteti, međutim u ovom momentu ne mogu se izneti tačne procene, s obzirom na to da još nije moguće pristupiti prostoru zahvaćenom požarom.

U toku je formiranje komisije za vanredni popis, a tokom narednih dana biće poznata i visina nastale štete, saopštio je Telekom.

Izvor: TANJUG