Subotica: Ženu usmrtio vlastiti pas

Jedna starija ženska osoba izgubila je život nakon što ju je jutros u Subotici izujedao sopstveni pas rotvajler, a u Hitnoj pomoći navode da je povredama podlegla po prijemu u bolnicu.

.

Kako je rečeno u Policijskoj upravi Subotice, događaj je prijavljen jutros u 8.10 časova, a dogodio se u Peščarinoj ulici, u Radanovačkoj šumi.

Portparolka Hitne medicinske pomoći dr Mihaela Budimski rekla je Tanjugu da je njihova ekipa na teren izašla u 8 časova i 16 minuta, gde su zatekli ženu kako leži u dvorištu, sa teškim telesnim povredama, odnosno povredama zadobijenim od ujeda psa u predelu glave.

U tom momentu, prema njenim rečima, žena je još davala znake života.
"Ekipa ju je transportovala u bolnicu. Međutim, tokom transporta je ekipa morala da je reanimira i oživljava, tako da su je tokom transporta reanimirali i predali na hitan prijem. Međutim, ona je podlegla povredama, tako da nisu uspeli da joj pomognu", rekla je Budimski.

Ona je dodala da joj nije poznat slučaj da je u skorije vreme pas do te mere napao neku osobu u Subotici.

Prema rečima očevidaca, nastradala je penzionerka M.K.E. koja je u svom vlasništvu velikog psa rotvajlera držala već pet godina.

Njena prva komšinica Giza Sekulić, nakon što je bezuspešno pokušala da stupi s nastradalom putem telefona, od novinara je saznala da je nesrećna žena izgubila život.

Sekulić kaže da je pas bio veliki i da ga se bojala, jer je znao da skoči na čoveka, ali da nije čula da je ranije pravio probleme.
“Nikad nismo čuli da je pravio probleme. Imala ga je sigurno jedno pet godina. Preskakao je i ogradu, onda su se deca bojala, pa su ga zatvarali. Ali kada je ona kod kuće, onda je uvek bio na slobodi”, rekla je Sekulić.

Druga komšinica, Marija Županek, kaže da je pas uvek lajao, ali da nije prelazio ogradu.

Uviđaj su obavili predstavnici Policijske uprave Subotica, a pas je usmrćen. Na licu mesta bile su i ekipe JKP "Čistoća i zelenilo" i komunalne policije.

Izvor: Tanjug