Zaplenjene cigarete vredne 5 miliona dinara

Na graničnom prelazu Šid carinici su danas sprečili krijumčarenje tovara cigareta marke "Marlboro" vrednog više od pet miliona dinara.

.

Cigarete su, kako se navodi u saopštenju Uprave carina, otkrivene na izlazu iz zemlje, u kamionu sa prikolicom aranđelovačkih registarskih oznaka, koji se iz Srbije uputio u Francusku.

Na osnovu informacija do kojih je došlo Odeljenje za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, organizovan je detaljan pregled tovara. Kamion je inače prevozio tetrapak ambalažu u rolnama i sumnju su dodatno pobudile dve rolne koje nisu bile prijavljene u priloženoj dokumentaciji, navodi se u saopštenju.

"Carinici su tokom detaljnog pregleda istovarili sve rolne ambalaže koju je kamion prevozio, da bi u pomenute dve otkrili cigarete marke "Marlboro" uredno naslagane u sredini. Daljim pregledom ustanovljeno je da se u podu kamionske prikolice nalazi i specijalno izrađen bunker u kome su takođe pronađene cigarete, dok su u kabini kamiona otkrivene i duple fakture za tovar koji je kamion prevozio", ističe se.

Na više od 2.000 boksova otkrivenog Marlbora nalazile su se srpske akcizne markice, dodaje se.

Kamionom je, ističe se u saopštenju, upravljao srpski državljanin protiv koga će zbog nedozvoljene trgovine i specijalno napravljenog bunkera za svrhu krijumčarenja biti pokrenut krivični postupak.
"S obzirom na vrednost tovara koji prelazi trećinu vrednosti vozila, pored cigareta, privremeno će biti zadržan i kamion sa prikolicom", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug