Mihajlović: Promene su uslov opstanka

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je novu sportsku halu u Kraljevu, gde će biti održan predstojeći Dejvis kup i poručila da će se Srbija infrastrukturno menjati u narednom periodu, gradnjom novih objekata.

.

Ona je istakla da su promene uslov opstanka i da će u narednom periodu i Kraljevo nastaviti da se menja realizacijom novih projekata. "Nastavljamo da menjamo Kraljevo, menjamo infrastrukturu i gradimo nove objekte i činimo sve da imamo nove šanse i nove promene zato što promene jesu ključ opstanka svakog od nas i naše zemlje", naglasila je potpredsednica vlade.

Mihajlović je čestitala svima kojima su učestvovali u izgradnji nove hale, koja bi od 6. marta trebalo da bude domaćin ne samo sportistima iz Srbije, već i drugih država. Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić je rekao da je u tu halu uloženo oko 900 miliona dinara i da je to multifunkcionalni objekat u kome će biti organizovana mnoga sportska takmičenja.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović rekao je novinarima da su u toku velike pripreme za teniski meč Srbija - Hrvatska, koji će biti održan od 6. do 8. marta u danas otvorenoj hali, u okviru takmičenja za Devis kup. "Preduzimamo sve što je potrebno, imamo čitave timove ljudi za organizaciju tog događaja, koji ćemo iskoristiti za promociju Raškog okruga", rekao je Simović.

On je kazao da će pokušati i da organizuju donatorsku večeru čiji bi prihod bio namenjen nabavci magnetne rezonance za kraljevačku Internističku bolnicu, renoviranu nakon zemljotresa, 2010. godine.

Simović je dodao da postoji veliko interesovanje za dolazak u Kraljevo na predstojeći Devis kup i naveo da su hotelski kapaciteti rasprodati.

Investitori su Grad Kraljevo i Republika Srbija i dobijena je upotrebna dozvola. Hala ima prostor od 8.332 metra kvadratna i može da primi 3.268 gledalaca.

Izvor: Tanjug