Usvojena Strategija za smanjivanje nesreća na putevima

Vladino telo za koordinaciju bezbednosti saobraćaja usvojilo je danas Strategiju bezbednosti saobraćaja na putevima od 2015. do 2020. godine, koja predviđa da se u tom periodu prepolovi broj poginulih i povređenih u nezgodama.

.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da Strategija ima ambiciozan cilj - da od 2020. godine nijedno dete u Srbiji ne sme da pogine u saobraćaju.
“Zaista kao vlada moramo da učinimo sve da sačuvamo živote svih učesnika u saobraćaju, bez obzira da li su vozači, pešaci, biciklisti...”, rekla je ministarka.

Mihajlović je navela da u periodu od 2015. do 2020. mora biti za 50 odsto smanjen i broj saobraćajnih nesreća na putevima u Srbiji.

Ona je rekla da će uskoro biti donet i Akcioni plan za sprovođenje Strategije, kao i da ona po prvi put ima poseban deo koji se odnosi na mlade vozače.

Prema njenim rečima, u poslednje tri godine 15 odsto saobraćajnih nesreća izazivali su upravo mladi vozači i zbog toga se njima treba posebno pozabaviti.

Izvor: Tanjug