Nikolić sa Čepurinom o tragediji na Jamalu

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić je danas, povodom užasne nesreće na severu Ruske Federacije, gde je u požaru na gradilištu na Jamalu, stradalo šest srpskih državljana, zatražio od ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina sprovođenje temeljne istrage o uzrocima nesreće i da se svuda gde su kao radnici angažovani naši državljani posveti veća pažnja uslovima rada.

.

Predsednik Republike je, tokom sastanka sa ruskim ambasadorom istakao da do ovakve tragedije nije smelo da dođe i izrazio nadu da će se iz ovoga što se desilo izvući odgovarajuće pouke, kako se tako nešto nikada više ne bi ponovilo, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Nikolić i ambasador Čepurin izrazili su žaljenje zbog poslednjih tragičnih događaja u Ukrajini i istakli želju da se konflikt što pre reši, ako je moguće i na sastanku koji će se održati ove nedelje.

Ambasador Rusije se zahvalio predsedniku Nikoliću na konstruktivnom držanju delegacije Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope tokom sednice na kojoj se raspravljalo o učešću delegacije Ruske Federacije u radu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. On je istakao da je njegova zemlja svesna da su na našu delegaciju vršeni određeni pritisci, ali da Rusija ceni to što su naši parlamentarci do kraja zadržali jedinstven i principijelan stav, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug