LEDEN DAN Hladno i uz jak vetar, na Kopaoniku -14!

U Srbiji će posle umerenog mraza tokom jutra, preovladavati oblačno, vetrovito i hladno vreme, ponegde sa kraktorajnim snegom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. U većini mesta u Srbiji očekuje se ledeni dan, kao i jak vetar, severni, po podne u slabljenju.

.

Duvaće jak, severni vetar, koji će posle podne biti u slabljenju. Lokalno se očekuje stvaranje snežnih nanosa. Jutarnja temperatura biće od minus osam do minus četiri, a najviša dnevna od minus četiri do plus jedan stepen.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i hladno, povremeno sa kratkotrajnim snegom. Duvaće jak, severni vetar, posle podne u postepenom slabljenju. Jutarnja temperatura biće oko minus četiri, a najviša dnevna oko nula stepeni.

U Srbiji će u narednih nedelju dana jutra biti hladna, sa slabim i umerenim mrazom. U utorak se očekuje promenljivo oblačno vreme, ponegde sa provejavanjem slabog snega. Do kraja nedelje biće suvo, u nižim predelima maglovito.

U Beogradu se u narednih nedelju dana očekuju slične vremenske prilike.

Očekuje se relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Izvestan oprez savetuje se cerebrovaskularnim i repsiratornim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi i neraspoloženja.

U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku, gde je u osam časova izmereno minus 14 stepeni, a sneg umerenog intenziteta trenutno pada u Negotinu, Sjenici, Kuršumliji i Zaječaru.

Sneg je na Kopaoniku visok 108 centimetara, na Crnom Vrhu 60, Zlatiboru 44, u Sjenici 25, Somboru 14, Negotinu 12, Loznici i Kuršumliji 10, a na Paliću i u Valjevu šest centimetara.

Slab sneg trenutno pada na Crnom Vrhu, Zlatiboru, Kopaoniku, u Kruševcu, Leskovcu, Dimitrovgradu i Vranju.

U Sjenici je izmereno minus 10, na Crnom Vrhu i Zlatiboru minus devet, u Novom Sadu minus šest, a na Paliću, u Somboru, Zrenjaninu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici i Kuršumliji minus pet stepeni.

U Banatskom Karlovcu, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu i Požegi izmerena su minus četiri stepena.

Izvor: beta