Vlada Srbije prodaje 1.583 automobila

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da, putem javnog oglasa, proda 1.583 putnička vozila koja su u svojini Republike Srbije.

.

Korisnici ovih vozila su državni organi, javne službe i javne agencije i Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, saopstila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Precizirano je da će biti prodato 241 vozilo više i srednje kategorije starosti manje od sedam godina, 360 vozila srednje kategorija starijih od sedam godina i 982 vozila srednje i niže kategorije starija od sedam godina.

Računa se da će značajne uštede u budžetu biti ostvarene potpunom racionalizacijom korišćenja automobila, kao i smanjenjem troškova održavanja voznog parka.

Ova odluka doneta je u cilju sprovođenja programa ekonomskih ušteda i politike Vlade o odgovornom upravljanju sredstvima u javnoj svojini.

Vlada je uputila zahtev svim javnim preduzećima u Srbiji da primene ovakve mere uštede i da spisak službenih automobila hitno dostave Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug