Nova bombaška uzbuna u Briselu

Briselska policija blokirala je popodne prilaze Palati pravde u glavnom gradu Belgije zbog sumnje da se u parkiramo vozilu nalazi bomba, što je od jutros treća uzbuna te vrste.

.

Specijalisti za razminiranje ispituju vozilo parkirano tik uz jednu od najmonumentalnijih zgrada u Evropi, a oko palate je uspostavljen bezbednosni perimeter.

Jutros su tri pomoćne zgrade Evropskog parlamenta blizu briselskog trga Luksemburg evakuisane nakon što je primećeno sumnjivo vozilo parkirano pored jedne od njih, saopštila je pres služba EP.

U saopštenju se navodi da je oko 2.500 službenika nakon uzbune uspešno evakuisano i posle dva sata vraćeno na posao pošto je pregledano sumnjivo vozilo.

Televizija RTL je javila da je u automobilu pronađeno oružje i eksploziv i da je vlasnik vozila bio u alkoholisanom stanju.
Uzbuna je jutros na kratko bila proglašena i u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Briselu, opet zbog sumnjivog automobila, ali se ispostavilo da vozilo nije predstavljalo pretnju.

Vlasti dosad nisu ništa zvanično saopštile ni o jednom o ova tri incidenta.

U Belgiji je od masakra u redakciji pariskog časopisa "Šarli ebdo" proglašena povećana opasnost od terorističkih napada, a samo u poslednje tri nedelje bilo je 13 lažnih uzbuna nakon prijava o podmetnutim bombama.

Izvor: Tanjug