Stefanović: Biće još smena u MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će biti još smena u MUP-u, uz ocenu da će svi oni koji ne budu pokazali rezultate u istragama i radu biti smenjeni.

.

Stefanović je na konferenciji za novinare SNS čiji je potpredsednik, upitan da li će biti smena u MUP-u, rekao da će se one, dok god je ministar, nastaviti i da će ih biti više nego što neki očekuju.

Prema njegovim rečima, situacija je mnogo bolja nego ranije, ali još uvek nije zadovoljan.
"Neće biti zaštićenih", rekao je Stefanović i dodao da će se reforme sprovoditi u narednom periodu i ponovio da niko ko nema rezultata neće biti lišen odgovornosti.

Ministar je, odgovarajući na pitanja u vezi sa krivičnom prijavom koju je podneo ombudsman Saša Janković, rekao da je MUP tužilaštvu dao sve što je imao i da su u ovoj zemlji pravosudni organi oni koji odlučuju.
"Ne odlučuje ni SNS ni Saša Janković, sačekaćemo i videćemo odluku nadležnih državnih organa", rekao je Stefanović.

On je rekao da u to uopšte ne želi da se upliće, niti da presuđuje, već da to rade pravosudni organi.
"Ministar policije se neće mešati u rad pravosuđa", poručio je Stefanović i ponovio da je sva svoja saznanja i dokaze policija dala tužilaštvu.

Upitan o istrazi u slučaju Milana Beka, Stefanović je naveo da je istraga u toku i da ne želi da komentariše nijedan njen deo.

Kako je dodao, u MUP-u ne žele ni da dele podatke sa medijima jer se to konstantno zloupotrebljava na razne načine, a time se istraga ugrožava.

NAJVAŽNIJI REZULTATI I JEDINSTVO

Stefanović izjavio je da će poruka sa današnje sednice Glavnog odbora koju će uputiti predsednik te stranke Aleksandar Vučić biti poziv na jedinstvo, i poručio da su rezultati rada jedino merilo da li će neko biti na funkciji.

Stefanović je na konferenciji za medije u sedištu stranke, rekao da je jedinstvo veoma važno, važnije od svih političkih razmirica.

Prema njegovim rečima, jedinstvo znači da je SNS kao stranka proširila svoju bazu, da je potrebno čvrsto i jasno da stane iza svih politika koje zastupa.
"Poziv na jedinstvo je normalan poziv i mi to želimo da uradimo i na nivou stranke, i na nivou Srbije. Ono nam je potrebno da bismo bili jači i da bismo pokazali da su ciljevi koje smo proklamovali kao stranka i vlada kao vlada, jedino uz apsolutno jedinstvo mogu da se postignu", rekao je Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova.

Na pitanje novinara da li promene unutar SNS predstavljaju uvod u rekonstrukciju vlade, Stefanović je rekao da je predsednik vlade jasno rekao da će se time baviti kada za to dođe vreme.
"Do tada ćemo se baviti reformama i važnim stvarima u Srbiji, a kada je reč o stranci, mi se na svakoj sednici Glavnog odbora bavimo svime što članovi predlože i nema zabranjenih tema", naveo je Stefanović.

Novinare je zanimalo i kakav je stav SNS u vezi sa razmiricama između ministarke Zorane Mihajlović i savetnice predsednika Srbije Stanislave Pak, na šta je Stefanović rekao da SNS ne interesuje, niti se bavi, prepucavanjem po štampi i da svoje stvari rešava unutar stranačkih organa.

Kako je dodao, svaki član GO može da kandiduje temu o kojoj će se na sednici razgovarati.

Stefanović je rekao da nema nikakvih informacija da li će Zorana Mihajlović biti tema, ali da se razgovara uvek o svim članovima vlade, o njihovom radu i da ne bi izdvajao nijednog njenog člana.

Kako je dodao, njihov rad je na stalnoj probi i stalno podnose račun stranačkim organima o tome šta i kako rade.

Na konferenciji je predstavljen i novi član SNS gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.
"Želimo da pokažemo kao stranka da kod nas nema sujete, da umemo da prepoznamo i bolje ljude od onih koje mi imamo, kvalitetnije i sposobnije i da na takav način jačamo SNS, a sve u cilju da učinimo nešto za građane. Jedini razlog zašto to radimo je da bismo postigli bolje rezultate", rekao je Stefanović.

On je poručio da nikome u stranci funkcija nije zagarantovana i da je jedini kriterijum na osnovu kojeg će se odlučivati - rezultati.

Nedimović je na pitanje novinara zašto je postao član SNS rekao da je razlog za to zajednička želja da se sprovedu reforme, ne samo u lokalnoj samoupravi, već u celoj državi.
"Dodatni motiv je da pomognemo koliko možemo, da budemo na boljem mestu nego pre dve, tri, pet godina i važno je da damo pun doprinos", rekao je Nedimović.

Stefanović je izjavio da je izjava novoizabrane predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da su svi Srbi u Hrvatskoj Hrvati potpuno skandalozna i sramotna.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da ne sme ni da zamisli kakve bi reakcije bile da je tako nešto neko u Srbiji rekao o bilo kojoj nacionalnoj manjini.
"Želim da verujem da se radi samo o skandaloznoj izjavi i nadam da će ona (Grabar Kitarović) prestati da se bavi skandalima i da će početi nešto drugo da radi. Nadam se da je reč samo o skandaloznoj izjavi, a ne o politici Starčevića i Pavelića", rekao je Stefanović.

Izvor: Tanjug