Na autoputu otkriven tovar parfema i tablete vijagre

Carinici su u dubinskoj kontroli na auto putu Beograd - Novi Sad, otkrili tovar od oko 200 parfema i toaletnih voda poznatih svetskih marki i 140 tableta leka za potenciju "vijagra" od 100 mg, saopštila je danas Uprava carina.

.

Obe zaplene su se dogodile 13. januara kod naplatne stanice Stara Pazova, u razmaku od svega 15-ak minuta, tokom kontrole koju su vršili pripadnici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina.

Sporni parfemi otkriveni su u automobilu "vw caddy life", pećkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 59-godišnji srpski državljanin s prebivalištem u Zemunu.

Već na 20 metara od kontrole, za koju u tom trenutku nije znao da li je carinska ili policijska, vozač se vidno uznemirio. Počeo je da se preznojava tokom razgovora sa cariniciama, da bi u trenutku otkrivanja robe rekao kako je učinio sinu uslugu da mu preveze parfeme koje on prodaje po Beogradu.

Otvorivši prtljažnik carinici su u njemu našli 100 parfema, 95 toaletnih voda, 10 dezodoransa u stiku i 9 krema i losiona za telo, poznatih svetskih marki.

Otkrivene parfeme i vozilo carinici su dopratili do carinskog skladišta gde je izvršen detaljan pregled i prebrojana roba, čija će autentičnost biti potvrđena posle veštačenja.

Iako je pre stručne analize nemoguće tvrditi da li su u pitanju originali ili ne, prema prvim procenama sa terena radi se o originalnim parfemima čija vrednost, u slučaju da se autentičnost dokaže, može dostići i sumu od oko 8 hiljada evra.

Neposredno posle ovog događaja, zaustavljen je i autobus novopazarskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Novi Sad - Novi Pazar, tokom čije kontrole je otkriven paket sa 140 tableta leka za potenciju "vijagra" koji je vozač autobusa primio na prevoz do krajnjeg odredišta, piše u saopštenju.

Izvor: Tanjug