Vučiću lična čestitka od Baraka Obame

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora SAD Majkla Kirbija, koji mu je uručio ličnu novogodišnju i božićnu čestitku američkog predsednika Baraka Obame.

.

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima, Vučić i Kirbi razgovarali su o nekoliko tema koje se tiču budućnosti Srbije, posebno ekonomske.

SAD podržavaju napore koje srpska vlada ulaže da unapredi finansijsku situaciju i daju podršku borbi protiv sive ekonomije, rekao je američki ambasador.

Vučić i Kirbi su razgovarali o stranim investicijama, posebno američkih kompanija "Esmark" i "Delfi", i kako one mogu da pomognu da se zadrže stara i otvore nova radna mesta u Srbiji i tako pomognu ekonomsku budućnost zemlje.

U razgovoru je naglašena važnost evropskog puta Srbije i Briselskog dijaloga za napredak na tom putu.

Sagovornici su se saglasili da je premijerova jučerašnja poseta Kosovu i Metohiji imala izuzetan značaj.

Istaknuta je važnost uloge Srbije za regionalnu stabilnost, posebno Bosne i Hercegovine, jer je napredak važan za budućnost svih naroda u BiH.

Predsednik Vlade Srbije i ambasador SAD razgovarali su i o prošlonedeljnim događajima u Francuskoj i saglasili se da je potreban zajednički rad na borbi protiv terorizma i da Srbija ima ključnu ulogu u borbi protiv terorizma i stranih boraca u regionu i šire.

Izvor: Tanjug