Veselo u Novu godinu širom Srbije

Širom Srbije građani su, uprkos veoma hladnoj zimskoj noći, dočekali Novu 2015. godinu u veseloj prazničnoj atmosferi.

.

Iako je temperatura za novogodišnju noć bila desetak stepeni ispod nule, to nije sprečilo Beograđane i turiste koji su došli iz raznih krajeva zemlje i inostranstva da novu 2015.godinu dočekaju na tri gradska trga u Beogradu.

Premijer Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišli su rano jutros Vatrogasnu brigadu Beograd, gde su se, upućujući čestitke za Novu godinu uverili da noć protiče mirno.

Stefanović je rekao da je novogodišnja noć protekla mirno i bez većih incidenata i intervencija, kako u Beogradu, tako i u čitavoj Srbiji.

U Beogradu je najviše posetilaca bilo na koncertu ispred Narodne skupštine.

Uz odbrojavanje poslednjih sekundi stare godine nebo nad Beogradom obasjao je veličanstveni vatromet koji je propratilo više hiljada okupljenih na koncertu, ali i svi Beograđani koji su Novu godinu dočekali u restoranima, na ulici, u porodičnom okruženju, ali i oni koji su Novu godinu dočekali na radnim mestima.

Većina građana severnog dela Kosovske Mitrovice Novu godinu docekala je u krugu porodice i prijatelja, a jedan deo najluđu noć je proveo u restoranima i hotelima u kojima je organizovan docek.

Veselo je bilo i u Novom Sadu, Kragujevcu, Jagodini, Subotici, na Zlatiboru...

Za raspoloženje Novosađana i njihovih gostiju koji su odlučili da "najluđu noć" dočekaju na trgu postarali su se muzički bendovi Garavi sokak, Lav hantersi, Frajle i Crvena jabuka, uz čiji koncert se ušlo u Novu 2015. godinu.

Prema procenama zvaničnika u Novom Sadu, Novu gopdinu je na ulicama i trgovima dočekalo oko 15.000 ljudi.

Više od 50 hiljada ljudi dočekalo je Novu godinu na Zlatiboru, na trgu gde je nastupio Zdravko Čolić, kao i u prepunim brojnim zlatiborskim hotelima i klubovima.

Mraz i veoma hladno vreme, nisu sprečili ni oko dve hiljada Jagodinaca i stanovnika drugih gradova Pomoravskog okruga, da na Gradskom trgu u Jagodini, uz folk pevače Gocu Božinsvski i Stevana Anđelkovića, dočekaju novu 2015. godinu.

Za organizaciju se pobrinula Skupština grada, koja je sve prisutne počastila pivom Jagodinske pivare i sendvičima punjenim roštilj kobasicama.

Građani Subotice su, po izuzetno hladnom vremenu, dočekali Novu 2015. godinu uz taktove valcera “Na lepom plavom Dunavu” i višeminutni vatromet.

Na dočeku Nove godine na centralnom gradskom trgu više stotina Subotičana zabavljao je Dejan Cukić i Spori ritam bend, pre kojih je nastupao Vegaš šou bend iz Mađarske.

Na gradskom trgu Široka čaršija u Leskovcu Novu Godinu je uz trubače, grupu Kerber i vatromet dočekalo oko hiljadu i po građana.
Pored Leskovčana proslavi na otvorenom prisustvovali su turisti iz Bugarske, Makedonije, Slovenije i Republike Srpske.

Skromnije nego ranijih godina, ali u svečanoj atmosferi i veselom raspoloženju, većina Kragujevčana je 2015. godinu dočekala u svojim domovima, kao i u hotelima i brojnim restoranima i kafićima.

Izvor: Tanjug