Kada bi vama šef dao ovakav novogodišnji poklon...

Svi zaposleni u kompaniji „Apple“ dobili su skup ranac posebno prilagođen za prenošenje gedžeta, ali to nije bio najvredniji deo božićnih iznenađenja.

.

Kalifornijski gigant svake godine za božićne praznike razveseli zaposlene nekim poklonom, a ove godine su poklonu dodali i pismo kojim su ganuli radnike.

Poklon bio je posebno prilagođena verzija skupog ranca namenjenog prenošenju elektronike, posebnog kroja prilagođenog raznim gedžetima s neizostavnim Apple logom.

U priloženom pismu pisalo je:

„Ovo je naš poklon za vas. Međutim, taj poklon je nemoguće uporediti sa onim što ste vi dali nama. Za poklon su potrebna promišljenost i saosećanje. Potrebno je u njega uložiti svoje vreme, svoje talente i svoje srce. Vi poklanjate svoju dobrotu, znanje, humor i strpljenje.

Poklanjate ih tako što menjte kolegu kako bi mogao da ode na zasluženi odmor. Poklanjate ih svaki put kad prepoznate i pohvalite urađeno. Poklanjate ih kad kupite kafu viška pre dolaska na posao i poklonite je kolegi. Poklanjate ih na početku sezone, ali i na kraju vrlo dugog dana. Poklanjate ih uvek i bez prestanka.

Divni proizvodi nastaju u Cupertinu. Divni trenuci nastaju zbog vas. Ti trenuci su vaš poklon ovih praznika - vašim klijentima, vašim kolegama i celom svetu. Hvala vam.“

Dirnuti radnici su se poklonima hvalili na društvenim mrežama, a jedan od njih napisao je kako ga je Apple razmazio.

Zaposleni u firmi Google se takođe neće žaliti na svoj ovogodišnji poklon. Naime, prema neslužbenim informacijama svi zaposleni u Googleu ovih praznika su na poklon dobili skupi pametni sat sa Androidomom.

izvor: B92 / 24sata.hr