Masovno ubistvo u Australiji: Osmoro dece ubijeno, jedna žena ranjena

Australijska policija u gradu Kerns je pronašla tela osmoro dece, uzrasta od 18 meseci do 15 godina, koji su preminuli od povreda zadobijenih nožem, dok je žena od 34 zadobila teške povrede nožem.

.

Policija države Kvinslend je dobila poziv da ode u kuću u predgrađe Manora, pošto je obaveštena da je žena zadobila teške povrede. Policajci su na licu mesta zatekli tela deca i ženu sa teškim povredama na grudima. Ona je prebačena u bolnicu i nalazi se u stabilnom stanju, prenosi AP.

- U ovom trenutku javnost ne mora da bude zabrinuta za svoju bezbednost, osim da je ovo zaista tužan, tužan događaj - rekao je policijski inspektor Bruno Asnikar.

Policija nije želela da saopšti više informacija. Međutim, Lisa Tajdej, koja se predstavila kao rođaka pronađene žene, rekla je da su deca bila braća i sestre, a da je ranjena žena njihova majka. Ona je, takođe, navela da je tela u kući pronašao 20. muškarac, brat nastradale dece. Ulica u kojoj se nalazi kuća je blokirana za saobraćaj, a na desetine policajaca je došlo na mesto zločina.

Premijer Toni Abot ocenio je da je reč o zločinu "koji ostavlja bez reči" i dodao da su ovo teški dani za njegovu zemlju.

Vest o tragediji usledila je samo nekoliko dana posle incidenta u Sidneju kad je naoružani napadač u jednom kafiću držao 18 ljudi kao taoce skoro 16 sati. Dva taoca su ubijena, kao i napadač, posle upada policije u kafić.

Izvor: tanjug