Nikolić: Mere Vlade uslov ekonomskog oporavka

Vlada sprovodi ekonomske mere u izuzetno teškim uslovima, ali građani Srbije to podržavaju jer je to uslov ekonomskog oporavka zemlje, istakao je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, učestvujući u radu sednice Vlade Srbije na kojoj je raspravljano o uštedama u republičkom budžetu za narednu godinu.

.

Vlada Srbije budžetom za narednu godinu predviđa značajne uštede i smanjenje rashoda, rečeno je na sednici Vlade kojoj je prisustvovao i Nikolić.

Predsednik Nikolić je podržao reforme koje Vlada Srbije sprovodi i istakao važnost dogovora o aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom.

On je ocenio da uštedama, racionalnim trošenjem budžetskih sredstava i povećanjem proizvodnje Srbija ide ka ekonomskoj stabilnosti.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila Predlog zakona o osiguranju, Predlog zakona o platnim uslugama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, Predlog zakona i izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Ovi predlozi zakona su upućeni u Narodnu skupštinu Srbije na razmatranje po hitnom postupku, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Izvor: Tanjug