Beograd: Pod dejstvom alkohola prošle noći 191 vozač!

Uprava saobraćajne policije noćas je u Beogradu ponovo sprovela akciju pojačane kontrole saobraćaja i otkrila 191 vozača koji je upravljao autom pod dejstvom alkohola, od čega je njih 14 odvedeno u policijsku stanicu na trežnjenje, jer su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi.

.

Tokom kontrole ukupno je otkriveno 311 saobraćajnih prekršaja, 95 vozača je imalo više od 0,51 promila alkohola u krvi, a 82 od 0,3 do 0,5 promila, 11 vozača je zatečno u vožnji bez vozačke dozvole, dok je za 13 utvrđeno da im je istekla važnost registracione nalepnice, saopštio je MUP.

Po okončanju akcije, načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Rebić ukazao je da je, kao i prethodnog vikenda, akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaja pored Beograda, sprovedena i na teritoriji cele Srbije.
"I pored toga što je Uprava saobraćajne policije novembar i decembar odredila kao mesece pojačane aktivnosti na suzbijanju vozača koji upravljaju pod dejstvom alkohola, poslednjih dana smo svedoci teških saobraćajnih nesreća koje su se, između ostalog, dogodile i zbog toga", rekao je Rebić.

Naglasivši da će se akcija do kraja godine aktivno sprovoditi, Rebić je apelovao na vozače da ne sedaju u vozilo ukoliko su konzumirali alkohol i da na taj način sačuvaju i svoj i živote drugih ljudi.

Izvor: Tanjug