Stabilno snabdevanje vodom u Boru, pojedina sela bez struje

Vodosnabdevanje u Boru se danas stabilizuje, a problema i dalje ima sa snabdevanjem električnom energijom u pojedinim selima...

.

Obezbeđeno je napajanje vodom na glavnim izvorištima, a u pripravnosti su i agregati, ukoliko dođe do ponovnog nestanka električne energije.

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Bor bilo je juče prinuđeno da uvede restrikcije u vodosnabdevanju, jer zbog prekida u napajanju električnom energijom nisu radile pumpe na glavnim izvorištima iz kojih se Bor snabdeva vodom.

Prema rečima Dragana Miloševića, direktora Elektrodistribucije Bor, Zlot, najveće selo u borskoj opštini u kome živi oko pet hiljada stanovnika i dalje je bez struje, a sanacija kvara se očekuje u toku sutrašnjeg dana.

Električne energije nema ni u delu sela Bučje, koje bi do kraja dana trebalo da dobije struju.

Razlog za prekid snabdevanja je havarija na dalekovodima, jer je samo u toku jučerašnjeg dana na teritoriji opštine Bor zbog nagomilanog leda palo sedamdeset strujnih stubova.

Veći deo opštine Boljevac je juče popodne nakon 24 časa, dobio električnu energiju, ali i dalje sva sela nemaju struju.

Ekipe Elektromontaže Srbije i Elektrodistribucije Bor su na terenu i pokušavaju u najkraćem roku da saniraju sve kvarove.

Preduzeće jugoistok radi i na problemima kod Donjeg Milanovca i sela kod Majdanpeka.

Problemi koji trenutno postoje u snabdevanju električnom energijom Donjeg Milanovca i okoline, kao i pojedinih sela oko Majdanpeka, lokalnog su karaktera, a ekipe Jugoistoka su na terenu i intenzivno rade na otklanjanju kvarova, saopštilo je Javno preduzeće Elektromreža Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, problemi sa strujom u tim mestima prouzrokovani su kvarovima na niskonaponskoj distributivnoj mreži i nemaju veze sa Elektromrežom Srbije, jer viskonaponski prenosni sistem u tom delu Srbije sada funkcioniše normalno.

Izvor: Tanjug