Otvoren prvi Festival srpske rakije

Prvi Festival srpske rakije otvorili su član gradskog veća Radenko Durković i predsednik Udruženja proizvođača rakije "Srpska rakija" Ivan Urošević u prostorijama Doma sindikata u Beogradu, gde su se okupili najznacajniji proizvođači ovog nacionalnog pića.

.

Durković je, tom prilikom, izjavio da Festival srpske rakije pored promotivnog aspekta treba da sadrži i jedan drugačiji aspekt, a to je da upozna širu javnost sa svim problemima sa kojima se proizvođači rakije susreću.

Durković je dodao da je reč o malim i srednjim preduzećima koji se isključivo na tradicionalan način bave proizvodnjom rakije.

Ovo je dobra prilka i da se ukaže na sve one vrste privrednih aktivnosti i izvoznih potencijala koje ovakav način proizvonje i ovakav kvalitet proizvoda kakav se ovde nalazi omogućava, poručio je Durković.

Urošević je rekao je da se nada da će proizvođači na ovom mestu uspeti da razmene međusobna iskustva, a da ćemo, sa druge strane, potrošačima biti predstavljeno kakav je rakija proizvod i šta sve može da pruži.

Kako je najavljeno sutra će VIP drušveni žiri ocenjivati izbor za najbolju šljivovu prepečenicu. U žiriju će biti poznate ličnosti među kojima i modni kreator Bata Spasojević, estradni umetnik Miki Perić, predsavnik grupe Zana - Žika Zoran Živanović...

Izvor: Tanjug