Beograd dobio novi Kulturni centar

Udruženje građana LADA otvorilo je novi Kulturni centar u Siminoj 10a u Beogradu koji će sedam dana u nedelji priređivati dnevni i noćni program sa izvođačkim aktivnostima, ali i edukativnim radionicama.

.

Prvi posetioci novog Kulturnog centra bili su u prilici da prisustvuju obeležavanju 45. godišnjice stripa Alan Ford, nastupu eklektičnog violinskog Dua Incognito, modnoj reviji dizajnerke Marine Mićanović, a veče će upotpuniti fank zvuk di-džeja Ane Nikolić.

Fokus novog centra će biti na predstavljanju novih umetnika koji deluju u područjima muzike, filma, književnosti, pozorišta, arhitekture, slikarstva i fotografije.

Udruženje građana LADA (Lutajuće Atraktivno Društvo Artista), čiji su osnivači muzički pedagog i sociolog Anđelka Ðukić i muzikolog Marijana Dujović, delovaće na nacionalnom i regionalnom nivou.

Cilj LADA-e je da podstakne razvoj kulturno-umetničkih manifestacija na području Srbije i šire, u interakciji sa lokalnim stanovništvom, a pre svega omladinom.

Ideja ovog Udruženja je da se mladi u lokalnim zajednicama društveno anagažuju u svojim sredinama kroz kreativni rad, kao i sticanje uvida u aktuelne umetničke tendencije, kako bi ih podstakli na slične buduće realizacije u svojim mestima.

Imajući u vidu da su mnogobrojni kulturno-umetnički sadržaji nedostupni van prestonice, oni žele da utiču na zajednicu da kreiraju i razvijaju kulturno-umetničku scenu na lokalnom nivou, kao i da podrže prepoznavanje kreativnog potencijala pojedinaca pružajući im mogućnost da svoj izraz podele sa širom publikom.

Izvor: Tanjug