Šta će ovce ispred Ajfelove kule?!

Francuski farmeri okupili su se ispred Ajfelove kule u Parizu, u pratnji svojih ovaca, kako bi izrazili svoju frustriranost zbog sve većeg broja napada vukova za koje mnogi kažu da su previše zaštićeni.

.

Ovce su bezbrižno pasle travu u podnožju najpoznatijeg spomenika glavnog grada Francuske dok su farmeri zahtevali efikasan plan sprečavanja daljih napada vukova.

"Danas farmeri, sutra nezaposleni", napisano je na transparentu koji je jedan od demonstranata, obučen kao vuk, nosio.

Farmeri nisu jedini protestovali. Borci za zaštitu životinja, koji se zalažu za očuvanje vukova, takođe su se okupili ispod Ajfelove kule.

Očekuje se da će se demonstranti sastati sa ministarskom poljoprivrede Stefani Le Fol i da će sastanku prisustvovati i ovce.

Vukovi u Francuskoj gotovo su istrebljeni 30-ih godina prošlog veka, ali su se iz Italije vratili u zemlju tokom 90-ih. Sada su zaštićeni i ima ih oko 300. Francuski farmeri, međutim, nisu oduševljeni povlašćenim statusom ovih životinja.

"Nema ničeg prirodnog u tome da vas pojede vuk", poručuju oni.

Francuska vlada planira i da uveze grupu divljih medveda u planine na obodu francuskih Pirineja, što je takođe izazvalo bes jednog dela javnosti.

Prema najnovijim podacima ove godine je bilo 4800 napada vukova, mahom na ovce, u poređenju sa 1000 prošle godine.

Izvor: Tanjug