Vučić: EU nije i ne može biti bauk za pravoslavne narode

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je u telefonskom razgovoru s predsednikom vlade Moldavije Jurijem Leankom da Evropska unija "nije i ne može biti bauk za pravoslavne narode".

.

Vučić i Leanka su razgovarali telefonom o unapređenju bilateralne političke i ekonomske saradnje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Dvojica premijera razmenili su mišljenja o značaju procesa evropskih integracija za obe zemlje.

Premijer Vučić je naglasio koliko su za jednu zemlju i region važni mir i stabilnost koji donosi proces pristupanja Evropskoj uniji.

Vučić je informisao svog moldavskog kolegu o sveobuhvatnim ekonomskim merama koje Vlada Republike Srbije preduzima u saradnji sa Evropskom unijom, Međunarodnim monetarnim fondom, Svetskom bankom i drugim međunarodnim finansijskim institucijama da bi obezbedila bolju budućnost zemlje.

Premijeru Leanki, Vučić je poželeo mnogo uspeha na parlamentarnim izborima zakazanim za 30. novembar i pozvao ga da odmah posle izbora poseti Srbiju kako bi razgovarali o nastavku i unapređenju saradnje dveju zemalja, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug