Otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 4. do 7. decembra

Zvanično otvaranje ski sezone na Kopaoniku, uz prisustvo brojnih ljubitelja skijanja i zimskih sportova, najavljeno je za period od 4. do 7. Decembra.

.

Na manifestaciji "Veče Kopaonika“, koja se održava četvrtu godinu za redom, domaćini Putnik AD, MK Mountain Resort, Skijališta Srbije i apartmani hotel Kraljevi Čardaci predstavili su večeras novine za zimsku sezonu 2014/15.

Na Kopaoniku je već počelo veštacko osnežavanje staza i ove sezone ljubitelji Krčmara i Gvozdca će moći da uživaju u dvema novim šestosednim žičarama poslednje generacije sa haubama i grejačima na sedištima, istakao je direktor preduzeća Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.

"Radi što većeg komfora i bezbednosti skijaša, proširili smo i staze Karamen greben, Pančićev vrh i vezni put Karamen greben i Mali Karaman, a radi se i produženje Malog Jezera i staze Gvozdac“, rekao je Ljevnaić i dodao da se, do 28. novembra, prilikom kupovine ski karata putem web šopa, može ostvariti i 10 odsto popusta.

Direktor „MK Mountain Resorta“ Nikola Avram je istakao da je najbitnije da će, prema dugorčnoj prognozi, biti velika količina padavina 25, 26. i 27. decembra.

Kao rezultat uloženih napora u poslednjih nekoliko godina jeste porast interesovanja gostiju iz Rumunije, Rusije, Turske i Grčke, kao i zemalja regiona među kojima prednjače turisti iz Crne Gore, rekao je Avram.

Napomenuo je i da su pred narednu ski sezonu uspostavljena četiri čarter leta iz Moskve za Niš, kao i čarter let iz Turske u januaru i februaru“.

U ovu zimsku sezonu, hotelsko apartmanski kompleks Kraljevi Čardaci ulaze proširenih kapaciteta.
Kompleks čini 199 apartmana i 27 soba kapaciteta 823 gosta, rekla je direktor marketinga Kraljevih Čardaka Vesna Kostadinović.

Ona je najavila posebnu ponudu za početak sezone, koja podrazumeva paket za Ski opening sa ski pasom, tri noći, odnosno četiri dana po ceni od 119 evra.

Izvor: Tanjug