Novogodišnja proslava u Beogradu na više bina

Za novogodišnju noć u Beogradu će biti postavljeno više bina u gradu, može se očekivati i veći izbor muzike, a planirano je da mesec dana na gradskim ulicama budu organizovani različiti programi za najmlađe, izjavila je gostujući u Jutarnjem programu Pinka pomoćnica sekretara za privredu Tijana Maljković.

.

"Trudimo se da ove godine postavimo Beograd na mapu destinacija koju obavezno treba posetiti za Novu godinu. Pozivamo domaće ljude i strance da posete prestonicu i uvere se koliko je Beograd veliki domaćin svima", istakla je ona i dodala da će detalji oko organizacije proslave Nove godine u Beogradu biti poznati sledeće sedmice.

Ona je podsetila da je najpoznatiji turistički vodič Lonely Planet nedavno proglasio Srbiju i Beograd za jednu od top 10 destinacija "Best to visit" u 2015. Godini. Srbija i njen glavni grad nalaze se na sedmom mestu u svetu.
"Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije su se borili za to da nas ljudi koji se bave izdavanjem tog vodiča posete i sami zaključe da Srbija i Beograd treba da se nađu na listi 10 najpoznatijih destinacija za sledeću godinu", rekal je Maljković.

"Pre nekoliko godina Beograd je bio proglašen za prvih 10 gradova u svetu za noćni život, tako da je ovo sada nadgradnja jer imamo dosta kulturnih mesta, manifestacija koje oni navode da bi trebalo obavezno posetiti. Govore i o tome kakvi su Beograđani domaćini i na koji način će vas dočekati u svom gradu", precizirala je Tijana Maljković.

Prema njenim rečima, grad Beograd je dogovorio saradnju sa magazinom "Elevate" ("Er Srbija"), u kome će biti objavljen članak o tome šta TOB preporučuje u Beogradu, manifestacije, koncerti, pozorišta, muzeji, gde probati tradicionalna jela, gde izaći i prošetati.

Izvor: Tanjug