Svetska banka će podržati restrukturiranje preduzeća

Delegacija Svetske banke, u razgovoru sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom, potvrdila je da je spremna da podrži Vladu Srbije u završetku procesa restrukturiranja preduzeća.

.

Pomoć Svetske banke o programima neophodnim za sprovođenje mera u oblasti zapošljavanja će biti pružena kroz sprovođenje programa za unapređenje investicija i veću produktivnost, koja će se postići povećanjem izvoza i broja radnih mesta.

Obe strane su se složile da je to kritična oblast i da je potrebno obezbediti više radnih mesta, navedeno je u saopštenju Ministarstva rada posle razgovora Vulina sa delegacijom Svetske banke.

Delegaciju su predvodili šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheien, vođa Tima projekta konkurentnosti i zapošljavanja Tomas Heven i stručnjak u oblasti rada Johanes Koetl.

Na sastanku je dogovoreno da će se raditi na donošenju Zakona u oblasti zapošljavanja i socijalnog partnerstva i da će svi prioriteti biti definisani u narednih mesec dana.

Predstavnici obe strane su saglasni da će uz dobar zakonodavni okvir i dobru implementaciju Zakona biti promenjeno "lice cele Srbije", navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Izvor: Tanjug