Masovni ubica Čarls Menson ženi se u osamdesetoj

Masovni ubica Čarls Menson (80) dobio je pre 10 dana odobrenje da se oženi Afton Ilejn Barton (26), koja ga posećuje u zatvoru.

.

Bartonova je još pre devet godina napustila svoj dom na Srednjem zapadu SAD i doselila se u mesto Korkoran, kako bi bila bliže Mensonu, koji leži u tamošnjem zatvoru, prenosi AP.

Pomenuta agencija ne navodi datum venčanja, ali napominje da par treba da ga obavi u roku od 90 dana od dobijanja odobrenja ili u suprotnom mora ponovo da podnese molbu.

Bartonova, poznata i pod nadimkom Star (Zvezda), u intervjuu za magazin Roling stoun pre godinu dana izjavila je da ona i Menson planiraju venčanje, ali je Menson tada tvrdio da to nije tačno.

U najnovijoj izjavi za AP Bartonova je rekla da voli Mensona i da će se udati za njega, poričući vesti da on nije zainteresovan za brak. Ona je, inače, uverena da je Menson nevin:

Menson je bivši muzičar, i kriminalac, koji je šezdesetih godina prošlog veka oformio kvazi-hipijevsku komunu, pod nazivom Porodica. Pripadnici te komune su pod njegovim vođstvom u leto 1969. počinili seriju ubistava sa satanističkim primesama u Los Anđelesu. Najpoznatija žrtva tih masakara je bila glumica Šeron Tejt, tadašnja žena reditelja Romana Polanskog s kojim je očekivala dete.

Menson je osuđen na smrtnu kaznu, kasnije preinačenu u doživotnu robiju zbog moratorijuma na smrtne kazne koji je na snazi u Kaliforniji.

Izvor: Tanjug