Šešelj: Neću u Hag, ne kajem se što sam se radovao ubistvu Đinđića

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj prvi put se obratio medijima posle 11 godina pritvora u Hagu, kaže da se neće dobrovoljno vratiti u tribunal i da će, ako to bude potrebno, morati da ga uhapse i isporuče predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić. Lider radikala Vojislav Šešelj ponovio je, da se radovao kada je ubijen Zoran Đinđić.

.

"Radovao sam se kad sam čuo za ubistvo Đinđića i na to sam ponosan. Tada se srpski narod oslobodio izdajnika i mafijaša. Đinđić je tamna strana srpske istorije i jedna od najcrnjih stvari koje su nam se desile", rekao je Šešelj novinarima.

Iako je pretio osvetom Vučiću i Nikoliću, ništa od toga. Šešelj kaže da je slobodona čovek i nisu potrebne nikakve garancija .Uveren da je kako kaže rasturio Haški tribunal i da će svedočiti kao svedok odbrane u postupku protiv Ratka Mladića, ali video linkom iz Beograda.

"Mene je haški tribunal oterao jer nisu znali šta ćE samnm pa šta biste vi radili samnom da sam vam ono radio 12 godina - tako mislio u trenutku kada je bilo reči o davanju garancija za puštanje na slobodu, ali za tim više nema potrebe. Pošto je moja pretnja uspela, nema osvetoljubivosti", istakao je Šešelj.

Šešelj je najavio mobilizaciju članstva i svih patriota, kako bi se suprotstavili aktuelnoj vlasti i svim pokušajima da se Srbija priključi EU ili NATO paktu.

Izvor: Prva